İnşaat Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır

İnşaat Sözleşmesi Nasıl Hazırlanır

Gayrimenkul hukuku alanına giren inşaat sözleşmeleri özellikle ülkemizdeki inşaat sektörünün canlı olması sebebiyle ihtiyaç duyulan bir hukuki destek konusu olmuştur. Özelde inşaat sözleşmesi diye bir kavram olmamakla beraber bu kapsamda kast edilen sözleşmelerin başlıcaları şunlardır:

  • İnşaat yapım sözleşmesi
  • Taşeronluk sözleşmesi
  • Kat karşılığı inşaat sözleşmesi
  • Anahtar teslimi inşaat sözleşmesi
  • Kaba inşaat sözleşmesi
  • Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi
  • Yapı kooperatifi sözleşmesi
  • Gelir paylaşımlı inşaat sözleşmesi

Görüldüğü gibi birçok konuda yapılabilen ve hepsinin karakteristik özellikleri birbirinden farklı olan bu sözleşmeler, konusuna göre uzman kişilerce hazırlanmalı, düzenlenmeli ve yorumlanmalıdır.

Proaktifin kelime manası önceden hazırlıklı olma, önlem almadır. Biz de büromuzun adımızdan da anlaşılacağı gibi müvekkillerimizin hukuki işlerine önceden müdahalede bulunarak bu hukuki meseleleri sıkıntısız pürüzsüz ve hukuki olarak sıkıntı doğurmayacak bir biçime çeviriyoruz.

Sözleşmeler proaktivitenin mütemmim cüzüdür adeta; sözleşmeler bir ön müdahaledir. Akitin kelime manası, anlaşmak ve ‘’şöyle şöyle olacak, şöyle şöyle olursa şunu yapacağız.‘’ diyerek gelecekte gerçekleşecek meseleler konusunda öngörüde bulunmak ve bir doğrultu çizmektir. Proaktif Hukuk ve Danışmanlık Bürosu bu hareket noktasından yola çıkarak çalışmaya koyulmuş ve yanında yer aldığı müvekkilinin hukuki yardımcısı rolü üstlenmiştir.

Sözleşmeden kaynaklanan uyuşmazlıklarda da yanınızda yer alacak olan Proaktif Hukuk ve Danışmanlık Bürosu, dava başarı oranıyla sektöründe adından sıkça söz ettirmektedir. Bizlere referans olan saygın müvekkillerimizi memnun etmiş olmanın verdiği mutlulukla gün geçtikçe çıtayı daha yukarı koyuyor ve bu anlamda ‘’İşimizi daha iyi nasıl yapabiliriz?’’ sorusunun cevabını arıyoruz.

Sözleşmeler konusunda son derece yetkin olan avukatlarımız daha önce önlerine gelen sayısız tip sözleşmeden büyük bir birikim elde etmiş ve sonraki müvekkillerine bu birikimi aktarmaya başlamıştır. Siz de inşaat sözleşmeleri gibi spesifik sözleşme konularında danışmanlık hizmetimizi alabilir, sözleşmelerden kaynaklanan davalarda bizi avukatınız olarak tayin

edebilirsiniz. Web sayfamız üzerinden iletişim bilgilerimize ulaşabiliriz ister online olarak isterseniz büromuza gelerek bizlere hukuki meselenizi aktarabilirsiniz.

Sözleşme Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. İnternet ortamında ‘’sözleşme örneği’’ vs. adı altında yayınlanan taslaklara itibar etmeyiniz; zira her sözleşme özünde olaya özgüdür. Yani sizin sözleşme konunuz ve şartlarınız diğer sözleşmelerle aynı değildir.
  2. Sözleşme hazırlamak, teknik bilgi gerektiren bir konudur. Sözleşmenin her maddesinin üzerinde durulmalı ve doğuracağı sonuçlar iyi tartılmalıdır.
  3. Sözleşmelerin geçerlilik şartlarının ne olduğu bilinmeli ve bu doğrultuda hareket edilerek ilerde çıkabilecek sorunlar savuşturulmalıdır.
  4. Sözleşme konusuyla ilgili kanuni bir düzenlemenin olup olmadığının bilinmesi gerekmektedir. Aksi halde kanuna aykırı sözleşme maddeleri yok hükmünde sayılacaktır.
  5. Uzman bir hukukçuya danışarak meselenin teknik boyutlarını usulüne uygun bir şekilde hazırlamalısınız.

Bu Makaleyi Paylaş